Signe Jacobsen, Bornholmsgade 80, 100 år
Tilbage til forsiden

Lørdag den 5. august blev endnu en af Østparkens beboere 100 år.

Signe Jacobsen er et kendt ansigt for mange i Øgadekvarteret. Hun er frisk med en kommentar til det, der sker i kvarteret, er god for en hurtig og kvik bemærkning og har en smittende latter. Klokken 10 lørdag formiddag blev afdelingsformand Palle Christensen og beboerrådgiver Lars

Overvad budt velkommen, da de kiggede forbi for at gratulere på dagen. Det blev til en god snak om hverdagen i Østparkens afdeling 1., og nogle historier fra Signes lange liv. Klokken 12 ventede familien og bekendte i Vejgaardhallen, hvor fru Jacobsen havde inviteret til åbent hus og dans.

Fru Jacobsen er en ud af 16 søskende fra gården Egtved i Øster Hassing Enge. Da hun var 9 år blev hendes mor kontaktet af en kone fra Nøvling, der havde brug for et barn til at hjælpe med driften af gården. Hendes mor tilbød, at Signe kunne komme og tjene på gården. Så da Signe var 9 år, startede hun ved Karoline som "børnearbejder". Arbejdet varede fra forår til efterår.

I den tid boede hun på gården i Nøvling, gik i den lokale skole tre dage om ugen og arbejdede så ellers på gården.

Ansættelsen varede i flere år og betalingen var 1 kr. pr år. En af opgaverne var at passe familiens yngste, en pige på 2 år, der hed Olga. I dag er de to stadig veninder og mødes jævnligt. En anden af opgaverne var at slå lyng, som blev samlet og brugt til at fyre med. En dag fik hun en hare med af familien til skolens lærer. Det betød, at han til gengæld satte Signes skoletid ned fra tre dage om ugen til to dage - så familien kunne få mere arbejde ud af Signe. For Signe betød det ikke noget, om hun var i skole eller ved familien i Nøvling, for skolelæreren brugte også børnene til i skoletiden at få dem til at arbejde hjemme ved sig selv eller ved andre familier. Fra efterår til forår var Signe hjemme på gården i Øster Hassing, hvor hun gik i skole i "Hede skolen".

 

Der er mange historier at berette fra Signe Jacobsens liv, bl.a. om tiden som ung pige på Kallehavegård og Klitgård ved Løkken, hendes job som kaffejomfru i Haandværkerforeningen i Aalborg, 7 år som ansat ved Egmont kollegiet i København og jobbet som oldfrue på hotel Astoria. Vi hørte alle historierne og fik at vide om både de gode og dårlige sider ved jobbene.

 

Signe Jacobsen er en af de beboere, der fast deltager i afdelingsmøderne og havde da også et par kommentarer til det, der sker på møderne. En af dem var, at det er en uskik, at der er en af deltagerne, som bliver siddende, når han har mikrofonen - hun vil gerne at alle, der taler rejser sig, så hun kan se, hvem det er der taler. Jo - Signe Jacobsen vil gerne følge med, så hun er ordentligt orienteret.

 

Lars

Overvad

 

 

Tilbage til forsiden